حل معمای ریاضی قرن 19

حل معمای ریاضی قرن 19

 ‬ریاضیدان و دانشمند برجسته علوم رایانه پس از چهار سال و ۷۷ ساعت همکاری فشرده با ترسیم نقشه E8، ‬موفق به حل یکی از بزرگترین و پیچیده‌ترین ساختارها در ریاضی شدند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، جفری آدامز سرپرست این گروه و استاد ریاضی دانشگاه مریلند می‌گوید ‪ E8‬بیش از یک قرن پیش در سال ‪۱۸۸۷‬ کشف شد و تاکنون هیچ کس گمان نمی‌کرد این ساختار قابل فهم باشد. آدامز گفت این دستاورد از نظر پیشرفت در علوم پایه و پیشرفتی بزرگ در استفاده از محاسبات در مقیاس بزرگ برای حل مسائل پیچیده ریاضی بااهمیت است.

ترسیم نقشه ‪ E8‬کاربردهای پیش بینی نشده‌ای در ریاضی و فیزیک خواهد شد که سالها بعد نمود خواهد یافت. ‪ E8‬که به "گروههای لای" تعلق دارد اختراع یک ریاضی دان نروژی به نام سوفوس لای است که در قرن نوزدهم برای مطالعه تقارن ابداع شد. براساس این فرضیه تحت هر جسم متقارنی مانند کره یک "گروه لای" وجود دارد.

یک E8 در ۵۷ بعد !

کره، استوانه یا مخروط نمونه‌های آشنای اجسام متقارن سه بعدی هستند. اما ریاضیدانان تقارن را در ابعاد بالاتر مطالعه می‌کنند. در واقع ‪ E8‬خود ‪ ۲۴۸‬بعد دارد. دانشمندان برای نشان دادن بزرگی محاسبه "ای هشت"، آن را با طرح ژنوم انسان مقایسه می‌کنند. ژنوم انسان که حاوی تمام اطلاعات ژنتیکی یک سلول است کمتر از یک گیگابایت حجم دارد نتیجه محاسبه "ای هشت" حاوی تمام اطلاعات در مورد آن ‪۶۰‬ گیگابایت حجم دارد.

جفری آدامز در حال ترسیم یک گروه لای

این میزان معادل ذخیره ‪ ۴۵‬روز موسیقی در فرمت ام پی تری است. اگر پاسخ بر روی کاغذ نوشته شود فضایی به اندازه مانهاتان را می‌پوشاند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد